Waterschade! Wat nu?

De meeste mensen denken dat het hun niet zal overkomen. Toch krijgen wij wekelijks meerdere mensen in de winkel of aan de telefoon die hun telefoon in het afwaswater of in het toilet hebben zien plonsen.

In dit artikel vertellen wij u wat u vooral niet moet doen en natuurlijk wat wel.

Een eerste reactie is vaak dat mensen meteen proberen het toestel weer aan te zetten, vooral niet doen!
Op het moment dat een toestel aangaat gaat het vocht wat erin zit verspreiden en wordt de schade alleen maar groter door kortsluiting.

iRepair4U, Hoorn, mobiel, water, waterschade, reparatie,

Hetzelfde geldt voor proberen het toestel te drogen door een föhn erop te zetten.
Door deze op oplaadpunten, speakers en andere uitgangen te richten blaas je het vocht naar binnen toe.

Drogen op de kachel of in de oven (jazeker, dat gebeurd) is ook niet aan te raden.
Hoe langer vocht erin blijft zitten des te meer onderdeeltjes hiermee in aanraking komen dit veroorzaakt roest op metalen deeltjes en dat willen we niet. Daarbij is een kachel vaak te heet en ontstaat verdere schade aan bijvoorbeeld accu en lcd.

iRepair4U, Hoorn, mobiel, water, waterschade, reparatie,

Wat dan wel doen? Uit laten staan, kopje onder in de droge rijst en zo snel mogelijk naar ons brengen. In tegenstelling tot wat soms wordt beweerd is de rijst slechts een tijdelijk opvangmiddel en zeker geen redmiddel. Elk uur dat gewacht wordt met het langsbrengen neemt de kans op een succesvolle reparatie af met 10%. Wij maken het toestel open, drogen deze, vervolgens reinigen we de binnenkant met een chemische oplossing om verdere schade te voorkomen. Hierna kunnen we gaan testen wat er eventueel vervangen dient te worden en nemen contact met u op om dit te bespreken.

Dus heeft uw toestel een duik genomen? Neem contact met ons op of kom tijdens openingstijden gewoon bij ons langs.